Consells

 • Aconsellem a les persones amb antecedents familiars de glaucoma que es facin una revisió de la pressió intraocular i un fons d'ull a partir dels 40 anys de manera periòdica.
   
 • Aconsellem als usuaris de lents de contacte que no n'abusin perquè, a la llarga, els ulls els hi poden rebutjar. L’horari d’ús l'ha de marcar el contactòleg i, en cas de sensacions estranyes, el que cal fer és treure's les lents de contacte i visitar-lo. El contactòleg és un amic, no un enemic.
   
 • Aconsellem a les persones de més de 40 anys que comencen a notar els símptomes de la presbícia o vista cansada que es facin una revisió optomètrica abans de comprar-se unes ulleres, per tal de saber que és el que necessiten. Sovint no es tenen els dos ulls iguals i, per tant, es necessiten graduacions diferents.
   
 • Recomanem als pares que portin els seus fills a fer-se una visita oftalmològica abans dels 5 anys. En cas de comportaments o gestos no habituals aconsellem que els hi portin abans.

  La revisió oftalmològica no té edat! Us la podeu fer sempre i val més detectar el problema ràpidament ja que la solució serà més satisfactòria per  a tots. Un exemple són els ulls ganduls, com més aviat es diagnostiquen, més ràpida i efectiva és la recuperació. Un consell és que a casa jugueu a "pirates" amb els vostres fills tapant-los tant un ull com l’altre per tal de comprovar que tenen una bona visió amb els dos ulls per separat.