Quins són els millors aliments per a la vista?

21/10/2021

Una alimentació adequada és bona per a la salut en general i, també, ens pot ajudar a prevenir problemes visuals.

Les pastanagues, el peix blau, els espinacs o algunes fruites, entre d'altres, són bones per a la visió per les vitamines que aporten al nostre organisme, afavorint la salut de la retina, que és l'òrgan amb més activitat metabòlica del cos humà.

Quines són les vitamines que ens ajuden a cuidar la vista?
Es recomana una dieta molt variada rica en antioxidants i nutrients i que en destaquem els següents:

La vitamina A: la podem trobar a la pastanaga, el tomàquet, carbassa, meló, préssec... Aquests afavoreixen a la protecció de les cèl•lules oculars i la visió nocturna.
Vitamina C: que la trobem en el kiwi, llimona, maduixes, pebrot vermell, bròquil, julivert, entre d'altres. Són importants per fabricar col•lagen i com antioxidant del cristal•lí. A més, preveuen infeccions oculars.
Vitamina E: destaquem l'oli d'oliva, els cacauets i els espinacs. Actuen com antioxidants de les membranes oculars i contra l'aparició de cataractes.
Àcids grassos i Omega-3: l’alvocat, els fruits secs, el salmó, la sardina i l'anxova, ajuden a prevenir el glaucoma, millorar l'ull sec i són fonamentals per la bona salut de la capa de cèl·lules nervioses a la retina.

Així doncs, una bona alimentació sempre ens ajudarà a prevenir possibles patologies, tant visuals com d’altres, tria una dieta sana i equilibrada per a una bona salut.

Amb una revisió rutinària, podem detectar problemes com la diabetis o la hipertensió intraocular a través d'una inspecció de la retina, no dubtis a demanar la teva cita.