COM EVITAR PROBLEMES AMB L’ÚS DE LENTS DE CONTACTE

29/04/2021

L’ús de lents de contacte pot causar problemes des de molèsties, irritació o infeccions greus.


Per tal d’evitar problemes:

1.    Practica bons hàbits d’higiene: abans de manipular les lents de contacte, renta’t les mans amb aigua i sabó, esbandeix-les bé i eixuga-te-les amb una tovallola sense borrim.
2.    Minimitza el contacte de les lents amb l’aigua i la saliva: Treu-te les lents de contacte abans de nadar o de posar-te en aigua calenta. No et posis les lents a la boca per humitejar-les.
3.    Tinguis cura amb les solucions per a lents de contacte: utilitza únicament productes estèrils preparats comercialment i dissenyats per al tipus de lents de contacte que utilitzes. Canvia la solució cada cop que utilitzes les lents i sobretot, mira que la solució no estigui caducada.
Neteja l’estoig cada setmana i canvia’l cada 3 mesos.
4.    Reemplaça les lents com està recomanat. Segueix les pautes del fabricant per substituir-les. Allargar la vida de les lents pot comportar riscs en la teva salut ocular.
5.    No utilitzis lents de contacte que no reconeguis i que es comercialitzen en webs o centres no autoritzats. Aquestes poden causar lesions i infeccions, també si est tracta de lents estètiques per donar un altre color als teus ulls. 

Tot i seguir totes aquestes recomanacions, la síndrome de l’ull sec és un problema recurrent en usuaris de lents de contacte. La nostra recomanació és, sobretot si utilitzes molt l’ordenador, que quan arribis a casa es treguis les lents, apliquis llàgrima natural i utilitzis les ulleres d’emergència. D’aquesta manera deixem descansar els nostres ulls i ajudem a regenerar la pel•lícula que protegeix l’ull.

I si notes cap molèstia que sigui persistent, acudeix a l’òptica o a l’oftalmòleg.

Demana cita ja!!